Do you ever get that feelin' that you can't shift the tide

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Bericht van Fronar Żolnierz op vr jun 30, 2017 5:05 pm
TAG: -

Overal waar je keek waren mensen te zien van elke soort, meanderend door de kraampjes met zowel basisbenodigdheden als weelderigheden—als een rivier door een bos. Overigens was de Upper Class het schaarst, gezien zij hoogstwaarschijnlijk hun persoonlijke dienaars hadden om eten en dergelijke van de markt te halen, als ze dat überhaupt al van de markt haalden. Als je waren ze veelal aanwezig bij de kraampjes die de luxeheden aanboden, terwijl je al bij één blik op hun kledij zou gissen dat ze hier al genoeg van zouden hebben.  Fronar kon zijn licht jaloerse blikken op hun portemonnees die builden van het geld dan ook moeilijk onderdrukken, maar weerhield zichzelf ervan deze uit de handen te grissen om zijn eigen normen en waarden niet te schaden. In tegenstelling tot Upper Class bevond Fronar zich onderaan de piramide van Maslow; al blij wezend als zichzelf de basisbenodigdheden kon veroorloven, iets wat zijn krakkemikkige huis nog wel eens dreigde aan te tasten. Geen ruimte voor zelfactualisatie, al zou hij dat zelf nog zo graag willen. Hoe dan ook, hij was hier -zoals waarschijnlijk vele- om wat eten aan te schaffen, en misschien nog wat extra’s als de prijzen vandaag gunstig waren. Een zucht verliet zijn longen toen er voor de zoveelste maal weer iemand tegen de stroming van de menigte inliep, natuurlijk net in zijn pad, maar besloot er maar geen enorm drama van te maken ondanks zijn stijgende frustratielevels.

Uiteindelijk had de blacksmith het kraampje gevonden waar het goedkoopste brood werd verkocht, wat overigens niet moeilijk was aangezien er bij de goedkopere kraampjes zich de grootste menigten bevonden. Met wat moeite wrong hij zich tussen de mensen door die in de rij stonden voor andere kraampjes om in de buurt te komen van het brood en ging vervolgens netjes in de rij staan te wachten tot hij aan de beurt kwam. Van te voren scande hij met zijn ogen over de verschillende soorten brood die er waren en overwoog welke van de vele het voordeligst was om aan te schaffen. Na enige tijd te hebben nagedacht viel zijn keuze op doodgewoon volkoren brood, bij voorkeur een hele in plaats van twee halfjes aangezien dat goedkoper was. Fronar zag dat het wisselen van brood en geld aardig hectisch en snel ging waardoor hij alvast naar zijn broekzak reek om het geld eruit te pakken. Hij verstijfde toen hij echter voelde dat de desbetreffende zak leeg was en voelde snel in de overige zakken van zijn kleding, maar tevergeefs. Hij zuchtte diep gefrustreerd waarbij hij een hand door het haar haalde. Het was hem al eens eerder overkomen dat hij bestolen was door de rondzwervende handen op de markt en lette sindsdien zorgvuldiger op de plekken waar hij zijn waardevolle spullen verstopte. Het bleek maar dat als je even niet goed oplette dat je al snel slachtoffer viel aan zakkenrollers. Twijfelend keek de jongeman naar het kraampje met brood en overwoog de kansen of ze hem misschien een stuk oud afgedankt brood gunde die anders toch bij de varkens zou belanden, maar schatte zijn kans niet enorm hoog in.
circe+ Nyx, maar wat mij betreft ook gewoon open voor iedereen


avatar
Citizen


IC posts :
15


Gender :
Male ♂


Age :
24 y/o


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Nyx Xiaoyu op zo jul 09, 2017 2:26 pm

Tevreden graaide ze door haar zakken, trots op de extra buit die ze vandaag had weten binnen te slepen. De markt was dan ook erg druk vandaag. Hoe meer drukte, hoe makkelijker het was om onopgemerkt je hand in iemands zakken te laten glippen. De mijnwerkster stal niet vaak, maar in de omstandigheden waarin ze leefde had ze soms geen andere keuze. Het was niet dat werken in de mijnen haar een fortuin opleverde, dus moest ze soms het heft in eigen handen nemen.  
Nu ze dan ook iets had om te besteden leek het haar geen slecht idee om opnieuw de markt over te gaan, maar deze keer om ook daadwerkelijk wat te besteden. Zo gezegd zo gedaan. Opnieuw drong ze zich in de mensen menigte, slenterend langs verschillende kraampjes. Er waren redelijk wat dingen te koop die haar aandacht trokken, maar geld groeide helaas niet aan bomen. Ze besloot dan ook om deze keer enkel voor wat fruit en brood te gaan. Het fruit was zo gevonden en gekocht, maar bij de broodkraam ging het allemaal iets minder snel. Terwijl ze wachtte op iemand die haar kon helpen viel haar blik op een man die duidelijk iets kwijt was, en aan zijn blik was niet moeilijk te zien wat precies. Meteen voelde ze een klein schuldgevoel opborrelen. Ze wist dat ze niet de enige was die stal op de markt en dat men zelf goed op zijn geld moest letten, maar toch was het sneu. Deze man zag er ook niet uit of hij bij de rijkste mensen uit de stad hoorde. Wie weet had hij wel een vrouw en kinderen die hij nu teleur zou moeten stellen als hij zonder brood thuis zou komen. Het was zijn eigen schuld dat hij niet goed had opgelet, maar haar geweten bleef aan haar knagen. Na een kleine zucht stapte ze op de man af. Ze moest omhoog kijken om hem aan te kunnen kijken. Zonder verder iets te zeggen zwaaide ze richting de verkoper. "Doe maar twee van die." Ze wees naar de broden waar ze de vreemde man naar had zien kijken en gaf de verkoper een paar van haar munten. Toen ze de broden eenmaal aangepakt had tikte ze de vreemde man aan en duwde het stuk brood in zijn handen. Zonder verder iets te zeggen probeerde ze zich snel een weg terug te banen door de mensen massa.

one step ahead


Walking gets too boring when you learn how to fly
ABOUTTHEMETRACKERBABE
"Cute, hero, reddende engel, jezus zelve, de volwassene in de relatie, mijn grote voorbeeld." - CATO 2K16
avatar
Admin


IC posts :
32


Gender :
Female ♀


Age :
18 y/o


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Fronar Żolnierz op ma jul 10, 2017 9:56 pm
TAG: Nyx

Een zucht verliet zijn longen terwijl hij keek naar de rijen met broden die op het kraampje stonden. Zou hij zichzelf niet voor gek zetten als hij zou vragen om een stuk oud brood dat ze anders toch zouden weggooien? Of zouden de andere kopers zich herkennen in zijn situatie en juist sympathie tonen? Hij was bijna vooraan in de rij toen er opeens een kleiner gedaante naast hem verscheen en hem aankeek. Ze was ongeveer tien centimeter kleiner dan hij waardoor hij op haar neer moest kijken, alhoewel hij giste dat ze een zij was. Hij snapte niet goed wat ze met der blik bedoelde waardoor hij ervanuit ging dat het simpelweg een toevallig toegeworpen blik was en keek weer voor zich uit. Hij wilde net aan de verkoper vragen over het oude afdankbrood, maar toen eerst de stem van het meisje naast hem luidde, liet hij haar bescheiden voorgaan. Zij ging zo te horen wel daadwerkelijk iets kopen in tegenstelling tot hem, voor de verkoper was hij immers alleen maar een irritante bedelaar. Wellicht kon hij zo qua moraal wat puntjes scoren en misschien wat brood weten te verkijgen. Fronar was iets in zijn gedachtes verzonken toen de vreemdeling hem aantikte waardoor hij haar vragend met zijn bruine ogen aankeek. Nog voordat het tot hem door was gedrongen dat ze hem net het stuk brood toe had gestopt die hij van plan was aan te schaffen wurmde ze zich alweer door de mensenmassa heen. De verkoper van het broodkraampje sprak inmiddels alweer diegene die zich achter hem in de rij bevond aan, wat hem een zorg kon wezen op het moment. Waarom schonk deze vreemdeling hem een héél brood en ging er vervolgens weer vliegensvlug vandoor? Door haar kleine gestalte kon hij der al bijna niet meer zien in de krioelende menigte, maar besloot desondanks toch achter der aan te gaan. “Hé, wacht!” riep hij en hield het brood wat omhoog zodat het niet fijn geplet zou worden als hij tegen iedereen aanstootte. Zijn ogen scande over de mensenmassa heen waarin hij een zwartharige korte coupe meende te spotten. Toen de menigte iets uitdunde lukte het hem om de vreemdeling te naderen waarna hij een hand op der schouder plaatste om der aandacht wederom te trekken, dit keer bewust. “Waarom?” vroeg hij terwijl zijn bruine ogen iets groter waren dan normaal uit verbazing. Hij had niet door dat hij wat ondankbaar klonk omdat hij van zichzelf een redelijk scherpe toon had in zijn stem; het tegendeel was echter waar. Hij was haar ongetwijfeld dankbaar omdat hij anders weer een paar dagen zonder een fatsoenlijke maaltijd had moeten gaan, en het werk dat verricht moest worden paste zich daar natuurlijk niet aan aan.
circeavatar
Citizen


IC posts :
15


Gender :
Male ♂


Age :
24 y/o


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Nyx Xiaoyu op wo aug 16, 2017 8:54 pm

Snel stapte ze door, hopend dat ze vreemdeling haar daad gewoon zou accepteren en haar verder niet meer zou volgen. Helaas leek dat niet zijn plan te zijn. Zodra ze hem hoorde roepen versnelde ze haar pas, enkele andere mensen daarbij op zij duwend. De boze blikken hier en daar ontgingen haar dan ook niet.
Ze hoopte hem inmiddels wel kwijt te zijn, dus nam ze weer een iets langzamer tempo aan. Al snel werd ze verrast door een hand op haar schouder. Geschrokken draaide ze zich om en ontmoette de blik van de man die ze zojuist geholpen had. Al snel volgde er een verwachtte vraag. Wat moest ze daarop antwoorden? Dat hij misschien wel een van haar slachtoffers had kunnen zijn? Het duurde even voor ze antwoord gaf. Uiteindelijk haalde ze haar schouders op. "Ik heb een goeie dag." Antwoordde ze zo neutraal mogelijk, al was er een twijfelende ondertoon aanwezig.

one step ahead


Walking gets too boring when you learn how to fly
ABOUTTHEMETRACKERBABE
"Cute, hero, reddende engel, jezus zelve, de volwassene in de relatie, mijn grote voorbeeld." - CATO 2K16
avatar
Admin


IC posts :
32


Gender :
Female ♀


Age :
18 y/o


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Gesponsorde inhoud
Gesponsorde inhoud

Terug naar boven Ga naar beneden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum