♞ Starters guide

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Bericht van Nyx Xiaoyu op zo mei 21, 2017 8:26 pm
STARTERS GUIDE

Sommige mensen zijn al bekend met de term ''text-based roleplay'', maar hebben nog nooit geroleplayed op een forum als dit. Ook zijn er mensen die helemaal niet weten wat rp inhoud. Voor die mensen is deze guide geschreven om je hopelijk een heel eind op weg te helpen! Voor mensen die al bekend zijn met RPG kan het ook handig zijn dit topic even door te nemen.
Om te beginnen, wat is RPG eigenlijk? De meeste zullen denken aan spelletjes als bijvoorbeeld World of Warcraft. Dat is inderdaad ook RPG, alleen is dit een text-based RPG. Een text-based RPG houdt in dat je door middel van te schrijven vanuit je personage allerlei verschillende dingen ontdekt. Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is het proberen zeker waard (als schrijven je hobby is dan).

Goed, nu weet je dus wat de bedoeling is van dit hele gedoe, maar hoe werkt een forum nou precies, en wat doe je als eerst? Hier is het in snelle stappen uitgelegd.

1. Je bedenkt even wat voor soort personage je wilt. Hoe gedraagt hij of zij zich? Heeft ze nog een speciaal verleden? Familie, broers, zussen, een aandoening, een stoornis, een ziekte? Je kan het zo gek nog niet bedenken. Vrijwel alles wat in het echte leven mogelijk is, is dat hier ook. Mocht je twijfelen of iets mogelijk is vraag het aan even aan de staff.
2. Nu je je personage een beetje heb uitgedacht ga je een uiterlijk bedenken. Op dit forum maken wij gebruik van zogehete ''faceclaims''. Meer uitleg over faceclaims staat  HIER.
3. Goed, je hebt nu een uiterlijk en een karakter. De volgende stap is je profiel invullen en dan je karakter voorstellen in DIT subforum. Dit is verplicht en moet geaccepteerd worden voor je mag beginnen met de RPG!
4. Oké, je personage is klaar! Wat je nu het beste kunt doen is gewoon beginnen en tips/hulp vragen aan de andere leden. We hebben geen vast aantal woorden, maar probeer je posts wel zo inhoudelijk mogelijk te schrijven zodat de ander er ook echt iets mee kan.
5. Nu kun je allerlei verschillende topics openen met jouw personage en samen met de andere leden allerlei verschillende verhalen creëren. Dat is natuurlijk heel leuk, maar dat is niet het enige wat je op dit forum kunt doen. Je kunt namelijk ook gewoon kletsen buiten de RPG om. Dit doe je in het kletshoekje. Een leuke manier om de mensen achter de personage's te leren kennen.
6. Het hele doel van RPG is uiteindelijk om met jouw personage zoveel mogelijk dingen te beleven, te groeien, andere personage's te ontmoeten en natuurlijk gewoon om plezier te hebben in het schrijven. Dit gaat makkelijker door de verhaallijnen en evenementen die het team voor jullie organiseert! Wees vrij om zelf ook met ideeën te komen voor eventuele evenementen mocht je iets leuks weten.

CHARACTER SHEET

Misschien kan het invullen van je profiel wat verwarrend zijn als je net nieuw bent, vandaar dat dat hier even kort wordt uitgelegd.

Als eerste heb je je OOC profiel, hier staan je (nick)naam, aantal berichten, registratiedatum. Heel veel hoef je hier dus niet in te vullen, behalve je naam natuurlijk.

Daaronder staat het IC (In character) profiel, je character sheet dus. Dit heeft allemaal te maken met je personage. Alles kun je zelf invullen. Zo vul je je IC profiel in:
   
IC posts :
Dit zijn je RPG posts. Die worden vanzelf geteld.

Full name :
De volle naam van je karakter.

Age :
De leeftijd van je karakter

Species :
Het soort van je karakter. Deze staat standaard op Human, en kan je dus gewoon zo laten staan tenzij je een Creature gewonnen hebt en dit diens profiel is.

Alignment :
Je Alignment heeft te maken met de persoonlijkheid van jouw karakter. Alles over Alignments en welke wat inhoudt lees je HIER.

Sexuality :
De seksuele geaardheid van je karakter.

Relationship status :
Deze staat standaard op single, maar kun je zelf aanpassen zodra jouw personage iemand heeft ontmoet.

Love interest :
De crush / de persoon waar je karakter in geïnteresseerd is.

Social Class :
De social class waar jouw karakter zich in bevind. Voor outsiders is er een N/A optie.

Occupation :
Het beroep van je karakter.

Ik hoop dat deze guide nuttig was, we wensen jullie nog super veel RPG plezier op dit forum! Voor verdere vragen kan je altijd iemand van het team een berichtje sturen met alles wat niet duidelijk is.

Mvg, het team.
Walking gets too boring when you learn how to fly
ABOUTTHEMETRACKERBABE
"Cute, hero, reddende engel, jezus zelve, de volwassene in de relatie, mijn grote voorbeeld." - CATO 2K16
avatar
Admin


IC posts :
32


Gender :
Female ♀


Age :
18 y/o


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum