Guinevere Phoebe Morgan

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Bericht van Guinevere Morgan op zo jun 11, 2017 7:56 pm
GENERAL
Name Guinevere Phoebe Morgan
Meaning woman of white magic; brightest of women
Nickname Gwen
Date of Birth 27 mei
Place of Birth In de middle-class sectie van Ashmore
Age 24 jaar
Gender Vrouwelijk
Sexuality Hetrosexueel
Occupation Shopkeeper van een café
Class Middle-class

Family
Mother Alice Prudence Morgan-Evans †
Father Brantley Alistaire Morgan †
Older Brother Luther Henri Morgan †

Character
Stern Een ding is zeker, Guinevere is een strenge dame. Over haar loopt niemand heen. Als bazin van het café weet ze zeer zeker hoe ze de touwtjes in handen moet nemen en bezit ze een nuchtere kijk op de wereld. Haar woord is wet, een waar haar werknemers maar ook klanten zich aan moeten houden. Iedereen dient zijn taak goed uit te voeren, en ze lijkt overal ogen te hebben om haar werknemers in de gaten te houden. Toch blijft ze wel respectvol naar de mensen waarmee ze om gaat, ze verwacht enkel net zoveel van hen als ze van zichzelf verwacht. Het is dan ook van groot belang dat iedereen waarmee ze in aanraking komt de normen en waarden goed kent. Ze zal namelijk niet twijfelen om iemand op zijn of haar plek te zetten.
Gentle Guinevere is een vriendelijke, zachtaardige jonge vrouw. Ze twijfelt er niet aan haar nek uit te steken voor anderen en dit heeft er dan ook voor gezorgd dat ze haar café heeft geopend voor de opstandige mensen met dezelfde denkwijze als haar. Ze ziet vooral de mensen, niet de klasse of de plek waar ze vandaan komen. Zo zijn Outsiders bij haar meer dan welkom in het café en weet ze meestal een warme plek te geven aan mensen die het nodig hebben. Ze is over het algemeen goed gemanierd en zou als ze ooit kinderen krijgt een voortreffelijke moeder zijn. Ook helpt ze Julien graag met de weeskinderen en zorgt ze vaak voor een wekelijkse maaltijd voor het weeshuis. Dit is echter wel moeilijk vol te houden als er weinig klanten zijn. Gelukkig loopt het café goed.
Righteous Guinevere is erg rechtvaardig. Ze zal dan dus ook nooit een bevolkingsgroep weigeren omdat anderen het willen. Iedereen heeft in haar ogen dezelfde rechtten en ze zal dan ook geen outsider anders behandelen dan een citizen. Hoewel ze zich liever niet met andermans problemen bemoeid, zal ze niet twijfelen iemand op zijn gedrag aan te spreken als het echt niet kan. Ze is misschien een slanke, tengere vrouw maar ze is niet bang om op te staan voor anderen. Zeker niet als iemand in elkaar geslagen wordt in haar café. Ze durft dan ook mensen te bannen als ze niet in staat zijn een respectvolle houding te houden en heeft een limiet aan alcohol die ze voor iemand schenkt.
Stubborn Als er iemand koppig is dan is het Guinevere wel, ze weet wat ze wil, wanneer ze het wil. Dit kan behoorlijk lastig zijn voor haar werknemers, sinds ze een strenge vrouw is en zich niet zomaar omver laat lopen door anderen. Ze luistert weinig naar anderen en staat sterk in haar schoenen, dit betekend ook dat ze zich nooit als onderdaan richting een man zal kunnen presenteren. Ze heeft geleerd dat ze respect op moet eisen om haar werk veilig te kunnen blijven doen en dit zal ze dan ook zeker doen.

History
Guinevere is geboren en getogen door haar ouders die beide van de Middenklasse kwamen. Haar vader werkte als een shopkeeper in een van de wat armere gebieden van de Middenklasse. Hoewel het geen topbaan was, werkte hij hard en was hij samen met zijn vrouw gelukkig. Twee jaar voordat Guinevere geboren werd, kregen ze een zoon. Hij zou het bedrijf over nemen wanneer zijn vader te oud was. Hoewel het leven druk was en haar vader Brantley lange dagen maakte om rond te kunnen komen, was het gezin zeker niet ongelukkig. In tegendeel tot de armere bewoners van Ashmore, hadden ze voldoende om te kunnen overleven. Ze behoorden niet tot de rijkste en zouden dat ook nooit worden, maar konden meestal zonder enig probleem wel voldoende geld verdienen. Aangezien ze niet in de rijkste wijk woonde, waren diefstallen en andere criminele activiteiten natuurlijk niet geheel weg te denken. Toch waren ze veilig en was het café een plek om samen met vrienden of collega's  te komen. Achterin in een donkere hoek van het bedrijf was een afgesloten ruimte, waar vergaderingen en andere belangrijke gesprekken konden worden gehouden. Guinevere's moeder werkte als serveerster en gastvrouw in hetzelfde bedrijf en was dol op haar jonge zoontje. Toen hij twee jaar oud was, werd Alice weer zwanger. Het gezin van drie zou er een van vier worden. Dit betekende echter ook dat de gastvrouw na enkele maanden zwanger te zijn, de werkdruk niet meer aan kon. Zeker niet toen Alice ook nog ziek werd, wat het precies was weet niemand. Echter werd er bedrust voorgeschreven. De vader van de twee kinderen, één geboren en één ongeboren, was nu de enige kostwinner. Dit betekende dat hij minder aandacht aan de jonge Luther kon besteden. Het was dan ook geen verrassing dat het jonge ventje in vele problemen kwam en zichzelf onbewust in gevaar bracht. Hij kende de wereld niet, was nog maar twee jaar oud en liep overal rond en tussendoor. Brentley had het te druk om elke actie van zijn zoon bij te houden, wat er voor zorgde dat Luther op een dag niet meer terug keerde. Door enkele klanten van het café werd een grote zoektocht gehouden, echter duurde het dagen voordat het lichaam van de jonge Luther gevonden werd. Op een klap was het gezin een kind kwijt, terwijl een ander er aan zat te komen. In het verdriet en de onrust werd Guinevere te vroeg geboren. Toch was het een gezond dochtertje en de oogappel van haar ouders.

De jonge Guinevere groeide op in een liefdevol gezin met de kennis over haar broer. Toch heeft ze zich nooit schuldig gevoeld over haar broer's dood. Immers was haar moeder niet in staat voor haar broer te zorgen door de zwangerschap. Het meisje was ondanks dat ze niet in de rijkste familie of kringen opgroeide toch behoorlijk geleerd. In de vrije tijd lazen ze vaak boeken en ze leerde zelfs schrijven. Dit moest ook wel, want er kwamen geen kinderen meer in het jonge gezin. Toen ze oud genoeg was om zich veilig voor te bewegen in het café, leerde ze hoe ze mensen moest bedienen. Haar vader leerde haar ook enkele belangrijke recepturen die vandaag de dag nog steeds gebruikt worden. Haar moeder leerde haar de juiste manieren aan, zodat ze altijd keurig voor de dag zou komen. Etiquette, zoals het dekken van de tafel en het begroetten van klanten. Als een van haar ouders het druk had dan was Guinevere in het café te vinden. Hoewel het natuurlijk druk was en ze altijd haar handen uit de mouwen had leren steken, had ze ook voldoende tijd om een buurtjongen te bevrienden. Julien Xavier, een vuilblonde jongeman die een jaar of twee ouder was dan haar. Net zoals haar had hij voldoende beleefd en geleerd om de wereld om hem heen te kennen en samen spraken ze er af en toe dan ook over. Hoewel deze gesprekken altijd onder vier ogen waren, en ze er niet met haar ouders over kon praten, waren het vaak goede gesprekken die haar ook gevormd hebben.

Hij liet haar inzien dat de boeken niet altijd de waarheid bezaten. Zo nam hij haar een keer mee naar de weeskinderen die bijna niks hadden en opende hij haar ogen voor de armere mensen. Onbewust begon Guinevere zijn standpunten te begrijpen, ook al was ze niet veel meer dan een jonge tiener. Toen haar moeder overleed, aan een behoorlijke koorts en een onbekende ziekte, sloot ze zich meer af van de mensen. Ook sprak ze minder met Julien en zo verwaterde het contact een beetje. Ze moest hard werken om haar vader bij te staan, die in die tijd totaal niet gelukkig was. Het verlies van zijn vrouw deed hem breken en vaak was hij niet sterk genoeg om uit bed te komen. Dit betekende dat de jonge vrouw nu het hele café diende te beheren. Dit was niet altijd even makkelijk, zeker niet als er dronken mannen aanwezig waren die niet altijd hun handen thuis konden houden. Toch wist ze het bedrijf staande te houden zonder haar vaders aanwezigheid. Hij overleed niet zolang naar haar moeders dood, wat betekende dat ze niemand meer had, behalve Julien Xavier. Enkele weken nadat haar vader was overleden kwam ze hem weer tegen. Hij was op zoek naar een baan en zelf kon ze ook hulp gebruiken. Haar jeugdvriend was iemand die ze wel bij haar zijde wou hebben in de zware tijden die ze tegemoet ging. Ook was het handiger om een man in haar gezelschap te hebben sinds ze de taken deed van een stuk of drie personen en de dronken mannen minder handtastelijk werden met een sterke jonge man in het beeld.

Guinevere begon zich veiliger te voelen en sprak ook weer vaker met Julien over allerlei zaken. Het café liep goed, en af en toe was ze zelfs in staat wat eten te doneren aan het weeshuis, sinds Julien ook veel voor de kinderen over had. Ze begreep heel goed dat de kinderen kansen nodig hadden en probeerde waar ze kon Julien te steunen in zijn gedachtegang en hem te helpen wanneer het nodig was. Hoewel ze niet zoveel boeken had en de meeste heel oud waren, leende ze die toch uit als Julien wat leesmateriaal nodig had. Zo konden de kinderen ook andere verhalen horen dan die Julien had. Toen hij haar benaderde over zijn idee om anderen te ontmoeten met hun gedachtegang, stelde ze onmiddellijk een verborgen ruimte in haar café open. Deze zat achter een robuuste oude kast verstopt, waardoor niemand hen kon overhoren en ze veilig konden overleggen. Zelf nam ze nooit deel in de gesprekken, al werd ze wel op de hoogte gehouden door Julien. Tot op de dag van vandaag komen ze nog samen om dingen te bespreken en hoewel ze nog steeds niet mee luistert, omdat ze hen een veilige plaats wil bieden en daardoor niet als mogelijke verdachte over wil komen, krijgt ze nog steeds alles mee en staat ze vol achter Julien. Ook heeft ze een kamertje die ze over heeft open gesteld voor armere mensen en outsiders zodat ze daar een nacht kunnen overnachten als de nood hoog is. Deze is naast haar eigen wat grotere kamer en hoewel er niets luxueus aan is, is het voor haar een prima plek.

Trivia
● Houdt van koken, ook al doet ze het niet in haar café.
● Brouwt zelf bier, als er genoeg hop in huis is.
● Heeft een kinderwens ondanks dat ze die niet uit.
♥ Isa
Shopkeeper


IC posts :
0


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Alison Winter op zo jun 18, 2017 12:38 pm
Geaccepteerd!
Welkom in de RPG!
welcome to moscow where faded and fading princesses live

avatar
Admin


IC posts :
58


Gender :
Female ♀


Age :
17 y/o


Alignment :
Lawful Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum