what happened to the home of the brave?

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Bericht van Romeo Haris op ma jun 19, 2017 3:13 pm

we need to be ready to raise up

welcome to the end of days。Uiteraard voelde hij zich niet op zijn gemak in de stad. Het voelde alsof iedereen naar hem aan het staren was. Alsof iedereen wist wie hij was, waar hij vandaan kwam, wat hij deed en dat dat niet zo’n legale bezigheid was. Maar het was waarschijnlijk allemaal zijn verbeelding, al kon het nooit kwaad om een beetje alert te zijn. Zijn hand omklemde zachtjes het handvat van zijn dolk, die op zijn vertrouwde plek aan zijn riem hing. Ook zijn zwaard was over zijn rug gespannen, waardoor hij zich toch iets veiliger voelde. Al zorgde het er ook wel weer voor dat hij in het oog sprong. Maar om eerlijk te zijn, met zijn uiterlijk deed hij dat sowieso al. Samen met zijn houding zorgde het er ook weer voor dat mensen op een afstandje bleven, al zou het hem niet verbazen dat hij het gespreksonderwerp zou zijn bij velen die avond. En morgen waren ze hem weer vergeten.

Gelukkig bereikte hij niet lang daarna zijn eindbestemming. Precies volgens de beschrijving, op de exact goeie plek. Romeo keek even om zich heen, om te zien of de kust veilig was, en stak toen de straat over. Hij duwde de deur open en stapte naar binnen. Het winkeltje was langs binnen vast groter dan het er nu uit zag. Doordat het zo vol lag, gaf het de indruk best klein te zijn, maar er stond echt gigantisch veel. Een tikkeltje nieuwsgierig keek hij rond, al bleef hij wel netjes in het midden van de winkel staan tot de shopkeeper zichzelf zou tonen.

&Thalia


we're never gonna survive unless
we get a little crazy。

avatar
Outsider


IC posts :
22


Gender :
Male ♂


Age :
21


Alignment :
Neutral Evil


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Thalia Maeve op ma jun 19, 2017 7:45 pm
Thaila was achter in de winkel bezig met haar hoge boeken kasten. Ze trok er stapeltjes boeken uit en sorteerde ze weer op naam. Ze stopte toen ze een oud boek tegen kwam die helemaal onder stof bedekt lag. Het was het enige boek dat ze kon herinneren van de tijd voor ze zo was. Als ze überhaupt ooit anders was geweest. Ze wist het niet zo goed hoe ze geworden was hoe ze nu is. Het was allemaal zo snel gegaan, een felle flits en een harde klap en daarna werd Thalia wakker in een groot veld. Haar handen waren zwart, verkoold. Haar lichaam deed pijn en met veel moeite wist ze bij het eerste dorp te komen.
Thalia opende het boek dat ze in haar handen had. Naast de woorden die geschreven waren, was er in de kantlijn nog veel bij gekrabbeld. Sterrenkunde was haar specialiteit, nog steeds wandelen Thalia elke avond buiten om te kijken wat de sterren zeiden. Ze waren stil de laatste tijd, heel erg stil. Er ging een verandering plaats vinden dat wist Thalia zeker.

Ze sloeg het boek dicht toen ze het belletje van haar voordeur hoorde. Ze zetten het boek terug in de kast en langzaam verschoof ze naar voren. In haar winkel stond een jonge man, zijn lichaam vol getekend met tekens. "Welkom Outsider." Haar hese stem klonk vriendelijk maar veel mensen zouden nog de kriebels over hun rug er van krijgen. Rustig liep ze naar voren totdat ze enkele centimeters verwijderd was van de jongeman. Ze bekeek hem van top tot teen en een glimlach verscheen op haar gezicht. "Ogen die zoveel gezien hebben, dat ze afgesloten zijn voor de ziel." Fluisterde Thalia toen ze recht in de ogen van de jongen keek. "Waar kan ik je mee helpen?" Vroeg ze.avatar
Shopkeeper


IC posts :
5


Gender :
Female ♀


Age :
unknown


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Romeo Haris op ma jun 19, 2017 8:50 pm

we need to be ready to raise up

welcome to the end of days。Voor hij richting de stad gegaan was, had hij er natuurlijk voor gezorgd dat hij er een beetje treffelijk uit zag. Na hun laatste raid was hij vrijwel meteen hierheen willen komen, nadat één van de bewoners van de hoeve hem informatie had gegeven in ruil voor zijn leven. Alleen jammer dat hij zich niet aan zijn woord had gehouden achteraf. Ze lieten geen getuigen achter, uit voorzorgsmaatregel. Het was ook normaal dat hij onder het bloed had gezeten. Niemand had zich verzet, maar mensen vermoorden was geen werk waar iedereen schoon bij bleef. Van die hele slachtpartij was er niks meer te zien, zelfs niet aan zijn gedrag. Schuldgevoel kende hij niet, spijt ook niet. Waarom zou hij ook? Het was niet dat de wereld ooit iets voor hem had gedaan.

Alles wat hij had, had hij zelf verzameld. En sommige voorwerpen zouden misschien interessant zijn voor de shopkeeper van het winkeltje waar de oudere man hem over had verteld voor zijn keel had overgesneden. Die had hem ook wel eens mogen waarschuwen voor de shopkeeper tho. "Welkom Outsider." Klonk een hese stem, en hij richtte zijn ambere ogen op de bron van het geluid. Meteen voelde hij een vreemd gevoel door zijn lichaam trekken. Alsof ze niet helemaal menselijk was. Zo zag ze er trouwens ook niet uit. No offence. De shopkeeper kwam op hem afgelopen, de afstand was miniem maar gelukkig bleef ze wel van hem af.

Romeo liet zich niet makkelijk intimideren, maar dit was wel lastiger dan anders. De neiging om achteruit te stappen, was groot. Haar blik gleed schattend over hem heen. "Ogen die zoveel gezien hebben, dat ze afgesloten zijn voor de ziel." Zei ze zachtjes, waar hij niet al te veel van begreep. "Waar kan ik je mee helpen?" Zei ze toen, meer to the point, wat hij wel meer waardeerde. ”Ik denk dat ik jou van dienst kan zijn”, Antwoordde hij, een kleine glimlach om zijn lippen en zijn blik nu nieuwsgierig op haar gericht. Hij liet de rugzak van zijn schouder glijden en zette hem op een tafeltje. ”Ik vond deze voorwerpen, zonder eigenaar, en ze zagen er misschien bruikbaar uit voor iemand als jij”, Vervolgde hij. Hij opende de rugzak, zodat ze er in kon kijken. Er zat een soort vreemde dolk in, een kelk met een paar tekens op, en wat hij dacht dat een schedel en veren van een zwarte raaf waren. Samen met nog andere voorwerpen die hij niet echt kon thuisbrengen.


we're never gonna survive unless
we get a little crazy。

avatar
Outsider


IC posts :
22


Gender :
Male ♂


Age :
21


Alignment :
Neutral Evil


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Thalia Maeve op di jun 27, 2017 6:49 pm

Thalia had de jongen van top tot teen bekeken. Zijn ziel voelde rusteloos aan, de jongen had te veel meegemaakt. Thalia kon haar vinger er niet precies opleggen, maar ze voelde de koude rillingen over haar rug gaan elke keer als ze keek naar de ogen van de jongen. Nieuwsgierig keek ze naar de rugtas van de jongen toen hij die open trok en keek naar de dolk en de kelk die er in lag.
"Bruikbaar is de vraag ook ik bezit niet alle kracht." zei Thalia zachtjes terwijl ze de kelk voorzichtig uit de tas pakte. Ze hield de kelk hoog en draaide hem langzaam in de rondte om alles goed te kunnen zien. De schedels waren sterren aangekruist in het sterrenstelsel. Dit moesten doden voorstellen die in bepaalde maanden, zelfs dagen waren overleden. Thalia kon het ontcijferen als ze haar boek bij haar had.
"Waar heb je dit gevonden?" Vroeg ze, ze keek weer naar de jongen. "Dit is niet zomaar een kelk en een dolk als ik het goed zie. Ik moet mijn boeken er op na leggen, maar als ik het goed zeg bevat deze kelk veel meer kracht dan wij denken." Thalia keek weer naar de kelk. Er is een reden waarom deze jongen de kelk gevonden had en Thalia wist de reden misschien wel.


avatar
Shopkeeper


IC posts :
5


Gender :
Female ♀


Age :
unknown


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Romeo Haris op zo jul 02, 2017 2:22 pm

we need to be ready to raise up

welcome to the end of days。Het was wel te verwachten dat er een soort test zou zijn, om te kijken in hoeverre hij haar tijd ‘waard’ was. Niet dat hij het typisch zou noemen, maar de verhalen hadden hem genoeg verteld. Nu hij oog in oog stond met haar, snapte hij het wel. Niet dat hij het persé fijn vond, maar zolang ze hem niet onverwachts ging aanraken, kon hij er nog wel mee leven. Het gebeurde ook niet vaak dat hij zich ook daadwerkelijk druk maakte om iemand’s judgement, maar deze keer was het een beetje anders. Hij was van ver gekomen en hij wilde niet met lege handen terugkeren. Als ze hem zou wegsturen nog voor hij zijn voorwerpen kon tonen, dan was alles voor niks geweest. En dan moest hij met dat slechte nieuws terugkeren naar het kamp.

Maar gelukkig zei ze niet meer dan een paar verwarrende woorden, woorden die hij meteen maar weer vergat. Ze waren niet echt negatief geweest dus verder zou hij zich er geen druk meer om maken. Nu konden ze beginnen aan waarom hij echt hierheen was gekomen, namelijk zaken doen. "Bruikbaar is de vraag ook ik bezit niet alle kracht." Zei ze toen ze eenmaal de kruik uit de rugzak had gehaald. "Waar heb je dit gevonden?" Vroeg ze vervolgens. "In een afgelegen klein dorpje dichtbij de ruïnes in Eriston Woods", Antwoordde hij netjes. Misschien waren deze voorwerpen afkomstig van de ruïnes zelf, daar verzameld door iemand die gek genoeg was om er een stap binnen te zetten.

"Dit is niet zomaar een kelk en een dolk als ik het goed zie. Ik moet mijn boeken er op na leggen, maar als ik het goed zeg bevat deze kelk veel meer kracht dan wij denken." Vertelde ze vervolgens, en Romeo knikte zachtjes. ”Ik heb alle tijd van de wereld”, Zei hij met een schuin glimlachje, nu toch ook wel nieuwsgierig geworden naar de ware kracht van de kelk. ”Vind je het erg als ik kijk terwijl je zoekt?” Vroeg hij toen maar, iets wat hij anders nooit zou vragen. Hij zou het immers gewoon doen. Maar iets onverklaarbaars in hem zorgde ervoor dat hij net iets meer respect voor haar had dan hij voor eender welke shopkeeper zou hebben.


we're never gonna survive unless
we get a little crazy。

avatar
Outsider


IC posts :
22


Gender :
Male ♂


Age :
21


Alignment :
Neutral Evil


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Gesponsorde inhoud
Gesponsorde inhoud

Terug naar boven Ga naar beneden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum