♞ Playable positions

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Bericht van Nyx Xiaoyu op do apr 13, 2017 11:31 pm
PLAYABLE POSITIONS

Zoals je misschien al had opgemerkt staan er zes verschillende groepen in de legenda, waarvan één is om de staff members mee aan te geven. De rest Is allemaal iets dat jij zou kunnen bespelen, maar wat houden die groepen nou precies in? Dat staat allemaal uitgelegd in dit topic. Ook staan hier de Social Classes waaronder de Citizens verdeeld zijn uitgelegd. Snel verder lezen dus!

CITIZEN
Citizens zijn mensen die in de grote stad wonen. Ze hebben allemaal een verschillende positie in de sociale klassen en hebben als het goed is ook allemaal een baan en functie in de maatschappij. Dit is ook één van de twee groepen waar je een karakter in mag laten starten zodra je deze aanmaakt.

ARISTOCRAT
Deze mensen hebben de heerschappij over de grote stad in handen. Ze worden gevreesd om hun macht, hun woord is wet. De meeste van hen zullen op dit moment horen bij de familie Winter, maar deze positie is ook te behalen als Upper Class citizen, mocht de familie die potentie in jou zien.

SHOPKEEPER
Om de RPG nog wat leuker te maken is het mogelijk om je eigen Inn, winkel, of handeltje te hebben. Dit houdt in dat je ook echt werknemers aan kunt nemen, en een eigen subboard krijgt om alle werknemers, updates en andere informatie over jou winkel bij te houden. Shopkeeper wordt je alleen met toestemming van de staff, en kan je dus niet zomaar aanmaken. Waarschijnlijk zullen deze in het begin gezocht worden in een speciaal topic en kan je er dus een aanmelding voor maken. Mocht je geaccepteerd worden, dan mag je natuurlijk wel gelijk een Shopkeeper aanmaken. Een echt salaris systeem is er niet, maar dit kan je zelf gewoon een beetje toepassen in de rpg zolang dit realistisch gaat. Het is meer een leuke extra.  

CREATURE
Zoals in het plot al vermeld werd zijn Creatures erg zeldzaam, en dus niet zomaar aan te maken. Creatures kun je alleen winnen met bijvoorbeeld events, wedstrijden, en soms als OTM award. Mocht je zoiets hebben gewonnen, mag je een Elf, Shapeshifter, Weerwolf of Mutant aanmaken. Als je zelf iets anders weet mag dat ook, zolang je toestemming hebt van het team. Magicians zijn de machtigste Creatures en worden dan ook alleen aangemaakt voor speciale verhaallijnen of events, om te voorkomen dat die macht niet misbruikt wordt.

OUTSIDER
Dit is de andere groep waar je jou karakter in mag laten starten. Dit is de bevolkingsgroep die buiten de stad in de dorpjes of in kampen woont. Ze leven grotendeels van de natuur. Ze verbouwen of zoeken hun eigen eten, houden hun eigen vee en verdienen door middel van handel met elkaar, en eens in de zoveel tijd met de grote stad. Helaas hebben ze echter steeds minder om van te leven met dank aan de smog die de stad met zich mee brengt. Houd hier dus rekening mee in de RPG!

SOCIAL CLASS STRUCTURE

Zoals je misschien al doorhad speelt deze RPG zich voornamelijk af in een Steampunk setting, die deels gebaseerd is op de Victoriaanse tijd. In de Victoriaanse tijd maakte ze gebruik van 'Social Classes', gebaseerd op je inkomsten werd je levensstijl bepaald. Ook hier maken we gebruik van die classes, maar let op: Deze classes gelden enkel voor de mensen die in de stad wonen! Outsiders hebben hier niks mee te maken.

UPPER CLASS
De Upper Class is vooral weggelegd voor onder andere de Aristocraten en andere rijkere families. De meeste van hen werken niet, gezien hun familie genoeg geld bezit om meerdere generaties van een luxe leefstijl te voorzien. Sommige van hen beheren de grotere industrieën zoals bijvoorbeeld de mijnen, waardoor ze, ondanks hun rijkdom, toch nog inkomsten hebben. Ook is dit volk het best geschoold van allemaal. Classes hieronder dienen respect te hebben voor het rijkere volk. Upper Class citizens mogen alleen worden aangemaakt met toestemming van de staff. In het begin zal hier niet zo moeilijk over gedaan worden en mag je deze waarschijnlijk gewoon maken, maar zodra er een goed aantal actieve Upper Class citizens rondlopen zal je aanvraag waarschijnlijk afgewezen worden. Dit omdat de Upper Class niet te vol mag raken en best iets exclusiefs is, gezien deze mensen boven al het andere volk staan en best wat aanzien hebben.

MIDDLE CLASS
Een goed voorbeeld voor iemand die in de Middle Class thuis zou horen zou een Shopkeeper zijn. Ze zijn niet stinkend rijk, maar verdienen wel een stuk meer dan de mensen in de Working Class. Ook mensen met een redelijk gemiddelde baan horen hier thuis. Over het algemeen leiden ze een prima leven en komen niet echt iets tekort, maar zo'n luxe als de Upper Class kunnen ze zich niet permitteren.

WORKING CLASS
De Working Class staat bekend als het armere volk onder de stadsbewoners. Officieel is deze Class nog opgesplitst in de ''Skilled" en "Unskilled'' workers, waarbij de Skilled workers meestal wel een baan hadden waarin ze met hun handen konden werken. Bijvoorbeeld in de mijnen, als blacksmith, of ander ambachtelijk werk. De Unskilled workers zijn meestal werkloos en zwerven meestal een beetje op straat rond. Working Class citizens verdienen niet genoeg voor een huis met elektriciteit en stromend water en douchen zich in badhuizen. Hun huizen verlichten ze met olielampen of kaarsen.Walking gets too boring when you learn how to fly
ABOUTTHEMETRACKERBABE
"Cute, hero, reddende engel, jezus zelve, de volwassene in de relatie, mijn grote voorbeeld." - CATO 2K16
avatar
Admin


IC posts :
32


Gender :
Female ♀


Age :
18 y/o


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum