Black metals

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Bericht van Fronar Żolnierz op vr jun 30, 2017 9:06 pm
TAG: -

De zweetdruppels volgden hun eigen willekeurige kronkelende weg over zijn voorhoofd—ontstaan door de hitte van het vuur waarmee Fronar zich omringde, en de verrichte inspanning. Door de rook die vrijkwam van het vuur waren er hier en daar willekeurige zwarte vegen ontstaan op zijn gezicht, die hij enigszins een keer had proberen weg te vegen waardoor ze alleen maar erger waren geworden. Hij liet een diepe zucht ontsnappen toen hij het al gloeiende zwaard nogmaals in het vuur stak om het vervormen van het zwaard gemakkelijker te kunnen induceren, waarbij hij met een blaasbalg op het vuur blies om deze te stimuleren. Na enige tijd plaatste hij het verwarmde stuk van het zwaard op het aambeeld om het recht te slaan waarbij de vonken als vuurwerk er vanaf spatte tegen zijn leren bescherming aan. Toen de vorm van het zwaard na enige malen opnieuw te hebben beslagen was het in de goede vorm en stopte Fronar het in een koud bad om het afkoelen te bevorderen en te voorkomen dat het ijzer weer in een ongewenste vorm zou buigen. Een luid sissend geluid en een walm van stoom was het resultaat waardoor hij zijn ogen tot spleetjes kneep zodat een groot gedeelte van het warme stoom niet vol in zijn ogen terecht kwam. Hij liet vervolgens het einde van het zwaard los toen het grotendeels afgekoeld was en ging op zoek naar zijn slijpgereedschap dat hij ergens in een van de kastjes had bewaard, maar kon zich niet zo snel herinneren in welke ook al weer.
circe+Alix, maar wat mij betreft ook open voor iedereen


avatar
Citizen


IC posts :
15


Gender :
Male ♂


Age :
24 y/o


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Alix Carve op wo jul 05, 2017 7:51 pm
Voor de zoveelste keer was ze op een opdracht gestuurd die nou niet bepaald Guard waardig was. Het was weer eens een taak die eigenlijk ieder ander persoon ook kon vervullen. Dan alsnog wilde ze een vrouwelijke Guard niet te zware taken geven. Naar haar mening was dat natuurlijk grote onzin. Als ze tijdens het sparren een man kon verslaan, kon ze dat op andere tijden ook. Maar om zo'n persoon te kunnen verslaan waren wapens toch altijd wel handig. Precies dat was de reden dat ze nu onderweg was naar de smid die altijd de wapens voor de Guards maakte. Fronar Żolnierz. Met een grote, lederen tas om de zwaarden in te kunnen vervoeren op haar rug liep het meisje door de straten. Het was nog vrij vroeg, ze zou waarschijnlijk een paar minuten eerder zijn dan dat was afgesproken. Dat kon geen kwaad toch? De werkplaats zag er uit zoals altijd. Er hing een geur in de lucht, die ene typische geur die je kreeg als je metaal verhitte of liet afkoelen. Fronsend keek het meisje met de zilveren haren in het rond. Geen smid te bekennen bij het vuur. Hij zou toch niet weg zijn? Dan was ze zijn werkplaats binnen gelopen zonder dat er verder iemand was. Ook niet helemaal netjes natuurlijk. "Żolnierz?" sprak ze, luid genoeg om het door de hele werkplaats te kunnen horen. Misschien was hij wel ergens achterin verstopt. Ze zou het wel zien, waar hij vandaan zou komen en of hij natuurlijk er was.


[Hoe kom ik aan dat rare puntje op de Z zonder het te kopiëren en hoe de hell spreek je het uit 0.0]


avatar
Citizen


IC posts :
18


Gender :
Female ♀


Age :
17


Alignment :
Lawful Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Fronar Żolnierz op do jul 06, 2017 8:29 pm
TAG: Alix

Met een zucht hurkte Fronar zodat hij makkelijker bij de onderste kastjes kon komen. Ergens had hij gehoopt dat hij het had opgeborgen in een van de bovenste zodat hij niet hoefde te bukken, maar helaas. Net toen hij het desbetreffende kastje wilde opentrekken -in de hoop dat dat het slijpgereedschap lag- hoorde hij zijn achternaam door zijn werkplaats heen galmen. Shit, hoe laat was het wel niet als iemand al de wapens kwam ophalen? Hij kon zo snel de stem niet plaatsen bij een naam, namen onthouden was niet zijn sterkste kant. Direct kwam hij overeind zonder uit te kijken wat er boven zich bevond waardoor hij als resultaat zijn hoofd stootte tegen het openstaande kastdeurtje dat hij vergeten was dicht te doen. “Fuck,” vloekte hij geïrriteerd tegen zichzelf aangezien hij constant vergat die deurtjes dicht te doen en zichzelf er elke keer weer tegen stootte. Hij wreef even over zijn hoofd met zijn hand om de pijn te verzachten. “Ja, ik ben er!” antwoordde hij terwijl hij in de richting van het geluid liep. Toen hij door de doorgang liep ontmoette zijn bruine ogen een paar blauwgrijze; het was Alix Carve. Snel blikte hij op de klok om te checken hoe laat het was. “Alixandra Carve,” begroette hij haar met een knikje, voor de zekerheid haar hele naam gebruikend omdat ze tot de Upper Class behoorde. “Je-, eh, u komt voor wapens?” vroeg hij. “Is het op bestelling? Ik loop een beetje uit namelijk,” legde hij uit aan haar met een licht schuldige blik in zijn ogen. “Gewoon uitzoeken kan sowieso wel,” vervolgde hij terwijl hij een hand in zijn nek hield en der aankeek. Hij wist zeker dat het meisje jonger was dan hij, maar desondanks had hij alsnog gezag voor haar.
circe-je spreekt het uit als Zjolnjièsj hahahaha. Maar je kan die Ż alleen typen op een Pools toetsenbord, anders moet je een of andere rare alt code gebruiken lolol


avatar
Citizen


IC posts :
15


Gender :
Male ♂


Age :
24 y/o


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Alix Carve op ma jul 10, 2017 4:37 pm
Een bons in de verte. “Fuck,” klonk een stem recht daarna. Alix kon het niet laten om onhoorbaar zacht te grinneken bij het idee dat iemand zich daar zojuist had gestoten tegen wat dan ook. “Ja, ik ben er!” riep de stem, die ze nu herkende als die van Fronar. Enkele secondes later verscheen de man ook vanuit ergens achterin de werkplaats. Ze zag hoe de blik van de man richting de klok schoot. Jup, ze was zeker te vroeg. “Alixandra Carve,” sprak hij haar aan met haar volledige naam. Oh wat had ze toch een hekel aan die voornaam. “Je-, eh, u komt voor wapens?” vroeg hij haar vervolgens. Alix knikte simpelweg bevestigend. Wat zou een Royal Guard anders in een smederij komen doen. Niet vragen om een keukenmes in ieder geval. “Is het op bestelling? Ik loop een beetje uit namelijk,” vertelde de man haar. Ach dat kon altijd gebeuren, de een liep voor, de ander liep achter. Niemand kon altijd perfect op tijd zijn. “Gewoon uitzoeken kan sowieso wel,” voegde Fronar nog toe terwijl hij zijn hand in zijn nek hield. Alix haalde haar schouders een keer op terwijl ze haar blik nog een keer in de werkplaats rond liet gaan. "Ik ben hier voor de bestelling van de Royal Guards en heb verder niet echt iets bij om zelf wat uit te kunnen zoeken," sprak het meisje met de zilveren haren. De lederen tas die nog om haar schouder hing zette ze op de grond. "Maar neem de tijd maar, ik moet vandaag verder toch niets doen en ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar hoe dat gaat. En ehm... laat het 'u' en m'n volledige naam alsjeblieft achterwege." Een wat onhandige glimlach voor ze zichzelf een keer languit uitrekte. Eens zien, zou ze ergens kunnen gaan zitten? Of nee, wacht. Vond Fronar het eigenlijk wel goed dat ze hier zou blijven wachten en een beetje mee zou kijken?


avatar
Citizen


IC posts :
18


Gender :
Female ♀


Age :
17


Alignment :
Lawful Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Fronar Żolnierz op ma jul 10, 2017 11:36 pm
TAG: Alix

Met een ietwat moeilijke blik op zijn gelaat keek hij haar aan in de hoop dat ze niet boos was dat hij uitliep. Hij had namelijk hiervoor wat incidenten gehad met klanten die kwaad werden omdat hij hun bestelling niet precies op tijd afhad, wat enigszins begrijpelijk was, maar hij was ook maar een mens. Soms boog het metaal simpelweg niet lekker mee of kreeg hij het vuur niet heet genoeg waardoor het allemaal iets langer duurde, maar enkele klanten konden dat blijkbaar niet begrijpen. Voor hen was hij klaarblijkelijk net een robot van vlees en bloed. Tot zijn opluchting kwam de vrouwelijke Royal Guard niet geïrriteerd of kwaad over wat scheelde. "Ik ben hier voor de bestelling van de Royal Guards en heb verder niet echt iets bij om zelf wat uit te kunnen zoeken," antwoordde het zilverharige meisje op zijn vraag. Uit zijn hoofd wist hij dat hij met de desbetreffende bestelling bijna klaar was, als hij zijn slijpgereedschap wist te vinden. Hij moest nog het zwaard slijpen waarmee hij net mee bezig was geweest en nog één of twee handvatten bevestigen, voor de rest was hij zo goed als klaar. "Maar neem de tijd maar, ik moet vandaag verder toch niets doen en ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar hoe dat gaat. En ehm... laat het 'u' en m'n volledige naam alsjeblieft achterwege." vervolgde Alix nadat ze haar lederen tas op de grond had gedropt. Kijken hoe hij aan het werk was? Nog nooit had hij meegemaakt dat iemand van een hogere klasse wilde zien hoe het proces van een stukje staal naar zwaard er aan toe ging. Normaal gezien waren het alleen apprentices die met hun ogen elk beweginkje dat hij maakte bestudeerde en dan ook oprechte interesse toonde in de kunst van de smederij. Niet dat Fronar klaagde dat ze wilde blijven kijken, wat gezelschap om de lange dagen iets korter te laten lijken was altijd welkom. Ze had immers ook de stad in kunnen gaan en der overvloed aan geld uitgeven aan weelderigheden, of wat Upper Classers dan ook zoal doen in hun vrije tijd.

“Oh, ja hoor, je mag kijken als je dat oprecht wilt?” zei hij, onbewust op een vragende toon omdat hij het niet aan het zien komen. Zijn ogen scande zijn werkplaats, op zoek naar een stoel of iets dergelijks. Hij twijfelde er niet aan dat der benen der niet zouden kunnen houden, maar een gelegenheid om te zitten bieden was wel zo netjes. Uiteindelijk vielen zijn ogen op een krukje die verstopt stond in de hoek onder een berg gereedschap, hij had het meer in gebruik genomen als een tafel. Fronar liep er naartoe en haalde de spullen eraf waardoor er een wolk van stof op walmde en hem aan het hoesten bracht. Hij rookte niet, maar het zou hem niets verbazen als zijn longen er net zo slecht aan toe waren als die van een dagelijkse roker door het rook dat vrijkwam bij het verhitten van het metaal en het feit dat hij de tijd niet had om alles spik en span te houden. Hij stofte de kruk vlug af met zijn hand terwijl hij naar haar toe liep en het object in der buurt neerzette waar het aangenaam was om te zitten. “Een kruk, kan je op zitten,” zei hij droog, stating the obvious. Hij had wel vaker de neigingen om wat droog uit de hoek te komen, of dit gewaardeerd werd lag aan de desbetreffende persoon. “Ik ben bijna klaar met de bestelling, ik ga er vanuit dat het niet lang meer zal duren,” zei hij met een knikje en liep terug naar de kastjes waar hij zonet zijn hoofd tegen had gestoten. Hij had het slijpgereedschap achterin het middelste onderste kastje zien liggen gelukkig wat hem een hele rooftocht scheelde. Nadat hij door zijn knieën was gezakt pakte hij het uit het kastje en stootte ditmaal zijn hoofd niet bij het opstaan en liep terug naar de plek waar het allemaal gebeurde. Hij legde het gereedschap neer op de werkbank en wilde zonder na te denken het zwaard pakken wat hij zonet in het water had gelegd om het af te laten koelen. Geschrokken door de hitte die het zwaard nog afgaf trok hij zijn hand met een pijnlijk gezicht terug waarna hij deze even heen en weer wapperde. “Fuck” zei hij er wederom gefrustreerd bij. Fronar was niet het best in analytisch denken: het was hem al eens eerder overkomen, maar hij bleef dezelfde fout keer op keer maken. Zijn intuïtie hielp hem daar ook niet bepaald bij. “Even wachten tot het afgekoeld is,” zei hij terwijl hij naar het zwaard keek. Het was niet gloeiend meer, maar nog wel heet genoeg om je aan te kunnen bezeren. Daarnaast beschikte hij niet over stromend koud water, dus moest hij het doen met een al opgewarmd teiltje water dat hij vanochtend had gehaald; noch beschikte hij over de mogelijkheid om zijn hand even onder de koude kraan te doen. “Ben je niet jong voor een Royal Guard?” vroeg hij uiteindelijk aan der om de tijd te doden. “En kijken ze niet op je neer omdat je.. ja eh… simpelweg geen man bent?” vervolgde hij. Hij wilde der niet een soort van beledigen, Fronar was oprecht nieuwsgierig omdat hij niet veel hoorde over hoe het er allemaal precies aan toe ging in de Upper Class. Over de Middle Class hoorde hij nog wel eens wat omdat zijn ouders daar tot behoorde, maar over de Upper Class zelden. Tenzij het nieuwtjes waren die net zo goed in een krant hadden kunnen staan, maar echt iets weten over het daadwerkelijke leven? Nee zo ver ging zijn kennis niet.
circe-Het werd iets langer dan ik gepland had dus ik heb geen proofread gedaan (a), hope you don't mind


avatar
Citizen


IC posts :
15


Gender :
Male ♂


Age :
24 y/o


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Alix Carve op wo jul 12, 2017 4:24 pm
“Oh, ja hoor, je mag kijken als je dat oprecht wilt?” sprak de man meer vragend dan bevestigend als reactie op haar vraag. Of het nou aan haar positie lag of dat hij het gewoon totaal niet gewend was, was iets dat ze liever in het midden wilde laten. Nieuwsgierig keek Alix hoe de man van haar weg liep en met wat spullen sjouwde. Uiteindelijk kwam hij met een krukje aangelopen. “Een kruk, kan je op zitten,” sprak de jongen droogjes nadat hij het krukje bij haar in de buurt had weggezet. Alix richtte haar blik even op het krukje en vervolgens op de man. "Echt? Ik dacht dat ik daar op moest staan." Okay, ze kon het gewoon niet laten. Ze moest nog wel een beetje formeel blijven tijdens het werk maar dat was een regel die ze wat vaker had gebroken. Zo lang het maar niet bij de verkeerde mensen gebeurde was er niets aan de hand. “Ik ben bijna klaar met de bestelling, ik ga er vanuit dat het niet lang meer zal duren,” zei Fronar voor hij zich weer richting de achterkant van de werkplaats verplaatste. Geduldig wachtte Alix, met gespitste oren natuurlijk, om te horen of hij zich weer zou stoten. Deze keer niet. De smid kwam weer terug en pakte een zwaard op maar liet dat binnen de seconde weer vallen. “Fuck”, bracht hij uit. Niet lachen, niet lachen. Het zwaard was nog heet geweest en dat moest natuurlijk pijn doen. “Even wachten tot het afgekoeld is,” sprak de man, waarop Alix bevestigend knikte. “Ben je niet jong voor een Royal Guard?” vroeg Fronar haar. Ze hadden nu toch tijd over tijdens het wachten, dus waarom dan niet even praten? “En kijken ze niet op je neer omdat je.. ja eh… simpelweg geen man bent?” voegde hij nog vragend toe. Alix liet een luide zucht klinken waarna ze plaats nam op het krukje. Haar grijsblauwe ogen richtte ze op Fronar voor ze antwoord op zijn vragen gaf. "Beetje maar, zestien is de minimale leeftijd. Al krijg je pas echt gevaarlijk werk vanaf je achttiende dus blijf ik vooral opdrachten zoals deze krijgen. En dat is nogal een discussie punt omdat er zo weinig vrouwelijke Guards zijn. De ene vindt het geweldig terwijl de ander het niet vindt kunnen, ligt vooral aan het persoon." Zelfs vandaag de dag waren er nog altijd mannen die dachten dat vrouwen achter het fornuis thuis hoorde en voor de kinderen hoorde te zorgen. Of dat ze geen 'mannenwerk' konden doen omdat ze daar 'te zwak' voor waren.


[No worries, on another note; ik doe überhaupt nooit proofreads]


avatar
Citizen


IC posts :
18


Gender :
Female ♀


Age :
17


Alignment :
Lawful Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Fronar Żolnierz op za jul 15, 2017 10:55 pm
TAG: Alix

Fronar keek naar de huid op zijn handen die rood begon te kleuren door de aanraking met het hete ijzer van het zwaard dat hij zonet domweg had vastgepakt met zijn blote handen. De concentratie viel even weg en hij lette meteen niet meer op. Toen Alix antwoord gaf op beide vragen die hij gesteld had keek hij op van zijn hand en knikte begrijpelijk op der antwoord. Ze was immers nog jong, dus het was logisch dat ze nog niet het gevaarlijkere werk mocht doen. Vervolgens ging ze verder over haar positie als vrouw bij de Royal Guards. Hij had al verwacht dat niet iedereen het evenveel apprecieerde dat een vrouw zich aansloot bij de Royal Guards. “Het scheelt al dat je je überhaupt erbij kan aansluiten, vroeger was dat wel anders,” zei hij met een waterige glimlach. “Denk dat de meeste die er tegen zijn gewoon bang zijn te verliezen van een 17-jarig meisje in een oefengevecht of iets dergelijks,” zei hij geamuseerd. Hoogstwaarschijnlijk waren die mannen en/of jongens gewoon bang om hun ‘mannelijkheid’ te verliezen wat hun ego zou schaden. “En als het niet gaat volgens plan kan je wel bij mij komen werken hoor,” grapte hij terwijl hij het zwaard nu zonder zijn handen te verbranden uit het water haalde. Het was nog redelijk warm waardoor de gevoelige huid op zijn handen lichtelijk brandde, maar het was te doen en hij had geen tijd om nog veel langer te wachten; tijd is geld. “Je krijgt door te kijken al een crashcourse binnen, en hoppa je kan zo instromen,” grinnikte hij lichtjes terwijl hij het ijzeren gevaarte op de werkbank neerlegde en zijn slijpgereedschap erbij pakte. Natuurlijk maakte hij overduidelijk een grapje, hij had al moeite met genoeg geld verdienen om zichzelf fatsoenlijk te kunnen onderhouden—laat staan dat hij nog iemand van een heel inkomen kon voorzien. Hij neuriede zachtjes een random deuntje dat hij ooit een keer op straat had gehoord terwijl hij het zwaard handmatig begon te slijpen tot het vlijmscherp was. Het was een lang proces doordat hij het met de hand moest doen, maar doordat hij het al talloze keren had gedaan ging het redelijk snel—zover het snel kon gaan. Fronar was wel perfectionistisch, dus hij zou er voor zorgen dat de scherpte precies goed was. “Hoe laat moet je uiterlijk terug zijn?” vroeg hij na een tijdje om in te schatten of hij moest opschieten of op zijn normale tempo de bestelling kon afronden.
circeavatar
Citizen


IC posts :
15


Gender :
Male ♂


Age :
24 y/o


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Alix Carve op ma jul 17, 2017 4:20 pm
Alix vroeg zich af of de smid zijn hand niet eerst moest koelen voor hij verder zou gaan. Aangezien hij dat niet deed en toch wel wat ervaring moest hebben, zou het waarschijnlijk niet nodig zijn. Fronar keek op van zijn verbrandde en knikte op wat ze hem vertelde. “Het scheelt al dat je je überhaupt erbij kan aansluiten, vroeger was dat wel anders,” sprak de man met een wat zwakke glimlach. Alix haalde haar schouders een keer op. Je zou haast nog zeggen dat het niet de bedoeling was dat vrouwen het mochten doen. “Denk dat de meeste die er tegen zijn gewoon bang zijn te verliezen van een 17-jarig meisje in een oefengevecht of iets dergelijks,” zei Fronar op een geamuseerde wijze. Het zilverharige meisje grinnikte even. Er zat een kern van waarheid in wat hij zei. Ze leken soms gewoon bang te zijn van de vrouwelijke Guards. "Een eergevoel nog fragieler dan het glaswerk in de mansion." Alix rolde een keer met haar ogen voor ze die weer bevestigde op Fronar's handen. De man haalde net het zwaard uit het water, wat ditmaal beter was afgekoeld. “En als het niet gaat volgens plan kan je wel bij mij komen werken hoor,” grapte Fronar vervolgens. Ze zag het al voor zich. Nee daar was ze echt niet voor gemaakt, van dat extreem nauwkeurige werk. “Je krijgt door te kijken al een crashcourse binnen, en hoppa je kan zo instromen,” grinnikte de jongen vervolgens. Waarschijnlijk zou bijna niets haar loon als Royal Guard te boven gaan uit de Working Class. "Ik denk niet dat, dat goed zou komen hoor," grinnikte Alix terwijl ze een keer met haar hoofd schudde. Er zou bij haar waarschijnlijk meer kapot gaan dan dat er werd gemaakt. De man neuriede een deuntje tewijl hij met een of ander gereedschap het zwaard begon te bewerken. “Hoe laat moet je uiterlijk terug zijn?” vroeg de smid haar na een moment geslepen te hebben. Nogmaals haalde Alix haar schouders op. "Geen tijd gegeven en niets anders voor me geplant, ik heb serieus de hele dag." Een zachte zucht verliet Alix' mond. Het was vrij vermoeiend als er geen druk achter zat eigenlijk. Dan leek het soms allemaal maar een grote sleur. Dat was dan ook de reden dat ze nu nieuwsgierig was naar hoe Fronar dit allemaal deed, het was nog een vorm van interessante tijdsbesteding.


avatar
Citizen


IC posts :
18


Gender :
Female ♀


Age :
17


Alignment :
Lawful Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Fronar Żolnierz op do jul 20, 2017 8:07 pm
TAG: Alix

"Ik denk niet dat, dat goed zou komen hoor," grinnikte hij zilverharige meisje terwijl hijzelf begonnen was met het ijzer van het zwaard te slijpen tot de gewenste scherpte, zodat je dat heerlijke geluid zou horen als je het uit zijn hoes zou halen of iets dergelijks. "Je mag het proberen hoor, kan je zien of het je ligt," zei hij met een licht geamuseerde ondertoon. Als ze daadwerkelijk ermee akkoord ging dan liet hij haar echter niet op dit zwaard kloten, omdat hij er niet van uitging dat ze een geboren natuurtalent was natuurlijk. Daarnaast was deze ook voor de bestelling voor de Royal Guards -waar ze voor kwam- en die moest vandaag nog af. Nee, hij had vast achter in zijn werkplaats nog wel een stuk ijzer wat ze voor de grap zou kunnen rechtslaan als ze de uitdaging zou aandurven.
Terwijl hij neuriënd doorging met het bewerken van het zwaard had hij haar ondertussen gevraagd hoe laat ze uiterlijk terug moest zijn met de zwaarden om te checken hoe erg hij moest opschieten. "Geen tijd gegeven en niets anders voor me geplant, ik heb serieus de hele dag." antwoordde ze met een zucht, er niet bepaald blij over klinkend. Ze zou hoogstwaarschijnlijk wel collega's hebben die het heerlijk zouden vinden als ze geen tijdslimiet hadden, dan zouden ze zelfs nog wat kunnen doen wat eigenlijk niet te bedoeling was. Zij kwam in tegenstelling over als een aardig ambitieuze meid, of het kwam gewoon door het feit dat ze zulke klusjes -zoals ze net al had gezegd- 'saai' vond en er het liefst zo snel mogelijk van af wilde zijn. “Heb je altijd zo weinig taken dan? Of wachten ze gewoon met je doodgooien met werk tot je achttien bent zodat je het ‘echte werk’ kan gaan doen?” vroeg hij. In de verstreken tijd was hij nog niet gestopt met het slijpen van het zwaard waardoor er toch al een semischerp randje aan begon te zitten. Als het scherp genoeg was hoefde alleen nog het handvat erop en dan was het klaar om er iemand mee af te slachten, indien nodig.
circeavatar
Citizen


IC posts :
15


Gender :
Male ♂


Age :
24 y/o


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Alix Carve op za jul 22, 2017 3:30 pm
"Je mag het proberen hoor, kan je zien of het je ligt," sprak Fronar. Alix wuifde het gebaar met haar hand zachtjes weg terwijl ze grinnikte. "Laat ik maar geen materiaal verspillen en spullen slopen," zei het zilverharige meisje nog half grinnikend. Als ze het materiaal al niet zou verpesten dan zou ze wel zijn slijpgereedschap of iets dergelijks slopen. Dat wilde ze liever voorkomen want het duurde waarschijnlijk best even voor hij dan nieuwe zou hebben, zelfs als zij het voor hem zou betalen. “Heb je altijd zo weinig taken dan? Of wachten ze gewoon met je doodgooien met werk tot je achttien bent zodat je het ‘echte werk’ kan gaan doen?” vroeg Fronar haar nadat ze hem vertelt had dat ze de rest van de dag niets te doen had. Alix schudde een keer zachtjes met haar hoofd. "Ik heb vandaag minder dan normaal, had de vroegste ochtendtraining en verder alleen dit. Maar de Guards die nog geen achttien zijn krijgen altijd minder." Het was niet helemaal naar haar voorkeur maarja, wat viel er aan te doen? Ergens was het ook wel fijn dat ze nog regelmatig vrije tijd had aangezien ze in die tijd kon doen wat ze zelf wilde. Dat was dan vaak alsnog training maar zo nu en dan deed ze ook wat met de Winters. Alix' gedachtes gingen even terug naar het voorstel van Fronar waarna er een klein grijnsje op haar gezicht verscheen. "Maar ben jij dan eigenlijk niet nieuwsgierig naar hoe jouw zwaarden werken?" vroeg Alix terwijl de grijns op haar gezicht alleen maar geamuseerder werd. Ze had in de leren tas ook haar eigen zwaard meegenomen voor de zekerheid en twee botte zwaarden om aan Fronar te geven. Die laatste twee maakte het wel interessant om uit te zoeken hoe goed de smid met zijn eigen wapens om kon gaan.


avatar
Citizen


IC posts :
18


Gender :
Female ♀


Age :
17


Alignment :
Lawful Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Fronar Żolnierz op do jul 27, 2017 9:42 pm
TAG: Alix

Hij haalde zijn schouders op toen ze grinnikte dat ze maar niet zijn materiaal en/of spullen zou gaan verpesten als ze dat uit zou proberen. Hij snapte wel dat ze het niet wilde wagen; waarschijnlijk zou hijzelf ook bang zijn geweest om iets te mollen van iemand die niet een al te groot inkomen had—stel dat ze posities omgedraaid waren. Terwijl hij verder ging met het slijpen van het zwaard vroeg hij haar of ze altijd zo weinig taken kreeg. Ondertussen was zijn voorhoofd al weer redelijk klam geworden omdat hij niet het beste slijpgereedschap had dat er bestond, waardoor hijzelf extra inspanning moest tonen om het zwaard toch vlijmscherp te kunnen krijgen. Hij keek der zo nu en dan aan toen ze vertelde over der vroege training en dat dit karweitje het enigste was wat nog op der to do lijst stond, om te laten zien dat hij naar haar luisterde. Hij spotte de licht gefrustreerde/teleurgestelde toon in haar stem waardoor hij zacht grinnikte. “Nog een jaartje wachten en dan mag je aan de bak, ambitieuzeling,” grapte hij lichtjes en dacht dat ze echt wel potentie had voor het werk dat ze dan zou krijgen, al was het alleen al wegens haar wilskracht. Het was een tijdje stil waarin alleen het geluid van het metaal dat protesteerde tegen het slijpen te horen was, niet bepaald muziek in de oren. "Maar ben jij dan eigenlijk niet nieuwsgierig naar hoe jouw zwaarden werken?" verbrak Alix uiteindelijk de stilte waardoor Fronar opkeek met een lichtvragende blik in zijn ogen. Bedoelde ze hoe ze in de praktijk gebruikt werden, als in gevechten en dergelijke? “Je bedoelt in praktijk, met gevechten en dergelijke?” vroeg hij voor de zekerheid terwijl hij ondertussen het slijpen even had stopgezet. Hij moest toegeven dat hij daar stiekem wel nieuwsgierig naar was en kon niet ontkennen dat hij zoiets wel eens had proberen na te bootsen in zijn werkplaats. Als hij zeker was dat niemand keek en dat de kans dat iemand binnen zou komen voor een bestelling of iets dergelijks minimaal was probeerde hij wel eens wat met de zwaarden die nog bot waren, hij was niet de handigste wat betreft nieuwe dingen uitproberen. Verder dan een paar zwaaien was hij echter nooit gekomen, maar kon zich wel voorstellen dat de Guards zich machtig konden voelen met zulke zwaarden in hun bezit. “Ik heb wel eens wat uitgeprobeerd in m’n eentje in m’n werkplaats, maar niet dat het ergens op leek though,” lachte hij zacht terwijl hij zijn hoofd schudde, terugdenkend aan zijn pogingen waarvan hij wist dat ze mislukt waren, maar toch plezier in had toen hij ze uitvoerden.
circeavatar
Citizen


IC posts :
15


Gender :
Male ♂


Age :
24 y/o


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Alix Carve op za jul 29, 2017 1:31 pm
“Nog een jaartje wachten en dan mag je aan de bak, ambitieuzeling,” grapte Fronar. Het meisje grinnikte even, het was niet de eerste keer dat ze dat hoorde. Er verscheen een vragende blik in de ogen van de jonge man zodra Alix haar voorstel had gedaan. “Je bedoelt in praktijk, met gevechten en dergelijke?” vroeg hij. Het zilverharige meisje knikte bevestigend, dat was precies wat ze bedoelde. Hoe zou je dat anders moeten doen? “Ik heb wel eens wat uitgeprobeerd in m’n eentje in m’n werkplaats, maar niet dat het ergens op leek though,” vervolgde Fronar waarna hij zacht lachte en een keer met zijn hoofd schudde. Met een tevreden grijns greep Alix de leren tas van de grond en hield die een stukje omhoog. Vervolgens haalde ze er de twee botte zwaarden uit en liet ze aan Fronar zien. "Nou een smid moet toch ook wel weten hoe hij zich moet verdedigen in case of emergency?" Wist zij veel, wie weet werd een smid wel regelmatig overvallen. Uiteindelijk hadden ze toch een hoop waardevol metaal liggen en een hoop wapens die 'slechte mensen' goed konden gebruiken. Bovendien leek het haar ook wel leuk om een keer iemand wat te leren. Gewoon basis technieken die eigenlijk iedereen wel wist en dus niet iets speciaals van de Royals Guards.


avatar
Citizen


IC posts :
18


Gender :
Female ♀


Age :
17


Alignment :
Lawful Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Fronar Żolnierz op ma jul 31, 2017 3:43 pm
TAG: Alix

Een tevreden grijs verscheen op het gezicht van het zilverharige meisje toen hij vertelde over zijn mislukte pogingen met de zwaarden. Hij keek toe hoe ze de leren tas die naast haar stond omhoog hield en er vervolgens twee zwaarden uithaalde. Zijn getrainde oog zag meteen dat ze bot waren waardoor hij ervanuit ging dat hij die ook nog even snel moest slijpen. "Nou een smid moet toch ook wel weten hoe hij zich moet verdedigen in case of emergency?" zei ze nog voordat hij moest vragen of hij ze gelijk even moest slijpen voor der. Oh, daar doelde ze dus op. Hij grinnikte kort, een enthousiaste nieuwsgierig twinkeling in zijn ogen aanwezig. “Mag je dat wel dan? Iemand die niet van de Royal Guards is wat technieken aanleren, ook al ben ik een smid?” vroeg hij aangezien hij toch wel zijn twijfels had of het mocht. Naar zijn gevoel was de Royal Guards toch enigszins een soort ‘geheime dienst’ zodat er geen informatie zou worden gelekt aan vijanden, als die namelijk van alle technieken zou afweten was het foute boel. “Ik moet ze zo ook nog wel even scherp maken, of niet?” vroeg hij toch maar terwijl zijn bruine ogen op de botte randen van het zwaard rustte. Niet dat hij het erg vond dat ze op het moment bot waren, hij had liever geen zwaard tegenover zich dat hem zonder moeite zou piercen—en hij ging er vanuit dat dat insgelijks was.
circe


avatar
Citizen


IC posts :
15


Gender :
Male ♂


Age :
24 y/o


Alignment :
Chaotic Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Alix Carve op wo aug 16, 2017 4:01 pm
Het gegrinnik na haar voorstel en de lichte twinkeling in zijn ogen gaven het allemaal weg. Het leek hem dus ook wel interessant om het een keer echt te proberen. Niet een beetje met een zwaard rondzwaaien in zijn werkplaats maar een 'echt' duel. “Mag je dat wel dan? Iemand die niet van de Royal Guards is wat technieken aanleren, ook al ben ik een smid?” Alix haalde haar schouders een keer op. Ze had eigenlijk geen idee. Het kon nooit zo heel erg zijn als ze hem maar geen geheime technieken aan zou leren. "Vast niet, zolang ik jou basis dingen leer die je van iedereen kan leren leer zal het nooit zo erg zijn," sprak ze waarna ze voor een tweede keer haar schouders ophaalde. Even dacht ze na, ze had nog wel iets toe te voegen maar ze wist niet zeker of ze dat wel moest doen. "Ik red me in ieder geval wel, mij zal niet zomaar wat gebeuren omdat ik dit doe." Ze gaf snel een knipoogje achterop. Hij mocht zelf maar kiezen wat hij er van zou maken. Dat ze een stapje voor had bij de Winters ging ze niet direct zeggen. Eigenlijk maakte ze er liever ook geen gebruik van maarja, daar had ze dit wel voor over. “Ik moet ze zo ook nog wel even scherp maken, of niet?” Dat was dus een echte smid. Die zag al vanaf een afstandje dat de zwaarden zo bot als het maar zijn kon waren. Alix knikte bevestigend voor ze hem recht aan keek. "Dus wil je dat lesje of niet?"


avatar
Citizen


IC posts :
18


Gender :
Female ♀


Age :
17


Alignment :
Lawful Neutral


Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Bericht van Gesponsorde inhoud
Gesponsorde inhoud

Terug naar boven Ga naar beneden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum